Zoeken
  • Marjolein Flobbe

En de eerste is binnen, wachten op de tweede!


Bij een normaal heupgewricht is de Norbergwaarde minstens 15, de som van de Norbergwaarden van beide heupen derhalve minstens 30. Honden met een te lage Norbergwaarde hebben dus ondiepe heupkommen en/of een slechte aansluiting van de gewrichtsdelen. Elmo heeft -6 !

Een normale of zelfs hoge Norbergwaarde betekent niet zonder meer dat de betreffende hond goede heupgewrichten heeft. Op het certificaat wordt dit duidelijk gemaakt door het vermelden van "onvoldoende" of "slechte" aansluiting.

Er is een rechtstreekse koppeling tussen de ernst van de bot-afwijkingen en de uitslag: ernstige (3) bot-afwijkingen leiden tot de beoordeling HD D.

De HD range gaat van A tm E, waarbij A het beste is.

HD D (=positief) betekent dat bij de hond duidelijke veranderingen, passend in het ziektebeeld van HD zijn gevonden.

Reacties....


3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw