Zoeken
  • Marjolein Flobbe

Eerste les E&B


Goh dat was weer lekker beginnen met studeren :-) De hele dag onder de pannen in Woudenberg. Grote groep studenten (stuk of 18), fokkers van veel verschillende rassen. En zowaar 1 bekende naast mijn oud-KK1&2 studiegenoten, een Schapendoesfokster!

Daarnaast een boel docenten, stuk of 8. Allemaal experts, oude rotten in het vak, kynologen van naam. Bekende (allround) keurmeesters, ook veel Schapendoesmensen: Erica Bakker, Annemarie Beentjes, Dick Rutten. Mensen met een enorme passie om kennis over te brengen en je alle tips en trucs te leren: hoe en waar je nou precies naar moet kijken. 's Ochtends was het heel uitgebreid iedereen voorstellen: vertellen wie je bent, waarom je deze opleiding doet en welke achtergrond je hebt. De Raad van Beheer wil precies weten welk vlees ze in de kuip hebben. Wat je ambitie is en wat wil je leren. Een aantal mensen komt met het duidelijke doel keurmeester te willen worden en anderen zoals ik willen eerst vooral veel leren en weten. De bewezen theorie is dat de mensen die geen ambitie hebben keurmeester te worden, dit als eerste zijn straks. We zullen zien. Ook werd gevraagd naar positieve en negatieve ervaringen in de showwereld/met keurmeesters en wat je zelf anders zou willen doen. Attitude is het toverwoord, naast 'Fit for Function'. Er werd alom met afschuw gereageerd op mijn verhaal omtrent Raqui en Elmo en hoe mijn interesse in gezondheid en bouw en beweging is gewekt. Hoe kan een fokker zoveel fokken met zo'n gehandicapte hond en in 7 jaar tijd niet doorhebben wat het dier mankeert..... Goed te horen en mijn beweegredenen om me in E&B te verdiepen werden helemaal begrepen en ondersteund.

Wel apart dat je geheel word voorbereid op het feit dat je zeer waarschijnlijk zakt voor je eerste examen, vind ik toch raar. Een opleiding moet toch als doel hebben je zo op te leiden dat je kunt slagen....? Slecht 60% schijnt dat maar te lukken. Da's dan weer een leuk doel :-)

's Middags mochten we meteen in de praktijk aan de slag, vier honden beoordelen: een Engelse Cocker Spaniel, een Border Terrier, een Hovawart en een Afghaanse Windhond, honden van de docenten. De Spaniel was erg leuk. En ik heb een rare haat-liefde verhouding met de Afghaan. Die hond heeft zo'n lelijke kop naar mijn smaak. En dat grote, dunne lijf.... en dat nerveuze gedrag...hoewel deze best leuk deed. Niet mijn ding. Maar allemensen wat heeft zo'n beest een uitstraling... dan snap je pas wat 'adel' is. En hoe zo'n hond beweegt, nee: danst en zweeft. Onvoorstelbaar mooi. Dat je dat kunt vinden van een hond die je eigenlijk niet mooi vind, haha!

Kortom het was geweldig, kan nu al niet wachten tot 19 april, dan mogen we weer. Helaas geen huiswerk, behalve de opdracht om veel aan honden te gaan voelen. Wel een lange dag voor Elmo en Raqui, na de werkweek alleen nu ook zaterdag alleen thuis. Gelukkig gaan ze vanaf de 19e lekker overdag genieten bij Annigje, inmiddels 70 jaar oud en oud-schapendoes fokster in de buurt van Woudenberg die tijdens mijn studiedagen heel graag van Elmo en Raqui wil genieten!

#eb

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw