Zoeken
  • Marjolein Flobbe

Yes, fijne eerste beoordeling


huiswerkopdracht 1: beoordeling Ridgeback reu (zwart van mij, kleur van de docente):

Hond:

Rhodesian Ridgeback

Totaalbeeld:

Grote, mannelijke reu van 21 maanden oud. Licht gestrekte hond, normaalbenig. Passend bone bij formaat, correct bespierd. Korte gladde vacht. Vloeiende bovenbelijning, krachtige hals met iets ruim vel.Vloeiende onderbelijning.Voor en achter niet geheel evenredig, loodlijn voorhand loopt in de nek ipv op de schouderpunten. Loodlijn loopt van boven naar beneden, van het midden van het schouderblad (niet schouderpunt) door de zoolbal. Bij deze hond was de loodlijn correct. Loodlijn achterhand loopt goed.

Hoofd:

Passend hoofd bij lichaam.

Voorhand:

Benen staan van voren parallel en recht onder het lichaam. Ligging van het schouderblad is wat steil, evenals de ligging van deopperarm. Was voldoende en evenredig met de hoeking van de achterhand.Voelbare voorborst. Was voldoende voor hond van deze leeftijd, maar moet bij het volwassen worden meer zijn. Ellebogen sluiten onvoldoende aan. Heel goed gezien! Voorbenen/polsen zijn recht van voren en van opzij. Van opzij zijn polsen correct geveerd (rechte stand van opzij zou niet goed zijn). Ovale voeten met sluitende tenen, voeten staan recht. In stand naar buiten gedraaid en bij het gaan naar binnen.

Middenhand:

Voldoende borstdiepte tot aan ellebogen. Correcte welving van de ribben. Borstbeen heeft voldoende lengte. Borstkas moet nog beter aansluiten op de ellebogen (uitzwaren). Heel goed! Krachtige, gewelfde lendenen. Stevige, rechte rug. Eerst rug, dan lendenen benoemen.

Achterhand:

Benen staan parallel onder het lichaam. Correcte ligging van het bekken. Ligging was iets steil. Correcte staartaanzet, voldoende lengte. Goede voldoende kniehoeking, goede voldoende spronghoeking. Liever niet ‘goed’.Ovale voeten met sluitende tenen, voeten staan recht. Staan naar buiten gedraaid in stand.

Gangwerk:

Draf opzij: achtervoeten tikken soms de voorvoeten aan. Gooit de voorbenen wat omhoog, licht steppend, xxxx grijpt voor niet voldoende uit. Stuwkracht achter ook matig, dus loopt met korte paslengte. Gaat makkelijk over in telgang.

Draf van voor: plaatst voorbenen recht onder zich. Voeten draaien naar binnen.

Draf van achteren: zet achterpoten soms links van/naast voorpoten. Gaat af en toe krabben om achterbenen kwijt te kunnen. Hond houdt achter wat in om niet met de voorbenen in de knoei tekomen, weinig stuwkracht.Beweegt los in de ellebogen.


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw