Zoeken
  • Marjolein Flobbe

Opgestapt!


Zo, ik ben eruit :-) Het was kort, maar bepaald niet krachtig.

Wat een gedoe zeg, onderdeel uitmaken van de Fok Advies/Aangelegenheden Commissie van de rasvereniging onder deze interim commissie. Het is op zich heel erg leuk en interessant werk wat de FAC doet. Lijnen uitpluizen, van gedachten wisselen met fokkers, de database helpen ontwikkelen en opbouwen. Veel leren over mijn favoriete hondenras de Schapendoes. Maar als je fundamenteel verschilt van inzicht over de te varen koers (regeltjes handhaven, bureacratie, niets wat met welzijn van de honden te maken heeft of verstandig & verantwoord fokbeleid, de fokkers eerder tegenwerken in plaats van meedenken) dan houdt het op. “Mond houden en gewoon doen wat wij zeggen want wij hebben dit tientallen jaren geleden ook al gedaan en hebben dus gelijk”, helaas, dat past niet bij mij. Wat willen mensen graag zogenaamd macht hebben en belangrijk doen. Dan de eer maar aan mezelf houden en opstappen. Mijn inzet en inzicht waren overduidelijk niet gewenst.

Wat mij betreft ziet men niet in dat met deze arrogante, betweterige en dicterende wijze van handelen de VNS zichzelf volledig buitenspel plaatst in de Schapendoesfokkerij. Uitspraken als ‘gelukkig fokken wij alleen met gezonde honden’ getuigen van een verbijsterend gebrek aan kennis en inzicht bij degenen die nu de beslissingen nemen.

Er worden meer Schapendoezen geboren in het buitenland dan in Nederland, daarnaast zijn er meer pups geboren bij de Schapendoesclub dan bij de VNS. De VNS krimpt hard, de Club groeit. Maar nee, dat ligt niet aan de VNS en het VNS-beleid maar aan de domme, ontwetende fokkers en leden die niet nadenken. En al die in-slechte mensen die overlopen naar de Club natuurlijk. Beslissingen worden nu naar mijns inzien vooral genomen om een select groepje oudgedienden, niet-fokkers notabene, rustig te houden. Vergeten wordt dat een ruimdenkendere groep minstens zo groot is en dat deze inmiddels een alternatief hebben buiten de VNS als rasvereniging.

De tijd zal het leren……

Kan ik me nu volledig op mijn studie storten zonder hier verder nutteloos energie aan te verspillen.

Reacties...


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw