Zoeken
  • Marjolein Flobbe

E&B les 3: Hoekingen


Vandaag hadden we een pittige les over balans, evenredigheid en hoekingen. Lastig onderwerp, de docenten waren niet op hun best om het uit te leggen. Balans gaat over de loodlijnen door voor- en achterpoot, evenredigheid heeft te maken met de hoekingen, of die gelijk zijn in voor en achterhand. In de tekst van ons lesmateriaal stonden een aantal fouten, deze worden gelukkig nu aangepast om verwarring te voorkomen. Mijn groepje begon het praktijkgedeelte bij Hetty, zij heeft het ons gelukkig duidelijk kunnen maken, waar Elly voor wat onduidelijkheid zorgt. Ze bedoelen beide hetzelfde maar zeggen het anders. Je begint een lichte voorkeur te ontwikkelen zo langzamerhand voor bepaalde docenten ;-) Ik ben het meest onder de indruk van Dick R, Hetty en Dinanda. Ze leggen de stof uit op een manier die mij aanspreekt, ik begrijp goed wat ze bedoelen. Het huiswerk wat we moesten maken was goed gegaan, bepalen of er sprake is van balans bij honden op foto’s is goed te doen, en het zwaartepunt aangeven is ook niet zo’n probleem. Bij de praktijk hadden we weer leuke honden. Wij begonnen bij een Australian Cattle Dog, gevolgd door een Bull Terriër en een Border Terriër. De Aussie bleek een hele zachte vacht te hebben, ik had verwacht dat dit hard en stug zou zijn. Voordeel dat je goed moet voelen, dan leer je weer wat nieuws. Van te voren zou ook ik hebben gedacht dat een Bull Terriër geen ideale E&B hond zou zijn maar het tegendeel bleek waar, deze voldeed keurig aan onze “algemene bouw normen”. Leuk om te ervaren. De huiswerkhond was voor ons een Lagotto Romagnolo. Best een leuk beest qua uiterlijk, ook lekker zacht vachtje. We zullen zien hoe ik het gedaan heb, keurverslag is inmiddels gemaakt en opgestuurd. Benieuwd naar deze beoordeling!

#eb

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw