Zoeken
  • Marjolein Flobbe

E&B, kritisch en lichtelijk teleurgesteld zo halverwege


Vandaag weer les E&B gehad. Was weer leuk maar blijft toch ergens wat ongemakkelijk. De docenten zijn het onderling niet bepaald eens en hebben nogal commentaar op elkaars werk. Verwarrend, wat is er nu goed en wat niet. Ook krijg je erg veel feedback met 'zo moet het niet' maar eigenlijk geen duidelijke uitleg hoe het nu wel moet. De theorie, die chaotisch gegeven wordt omdat er dus zoveel onderlinge onenigheid is, neemt veel tijd in beslag maar om nou te zeggen dat je er iets van leert..... Sheets en handouts met fouten erin, waarvan dan gezegd wordt dat je de gecorrigeerde toegemaild krijgt maar dat gebeurd vervolgens niet. Cursisten die nooit een huiswerkbeoordeling terug krijgen gestuurd. Juist het onderdeel waar het om draait, een hond beoordelen en een goed verslag daar van maken, wordt afgeraffeld. Terwijl we daar nou net het meeste van leren. Aangeven wat je ziet en voelt en met de docent/keurmeester discussieren waarom het wel of niet klopt, wat je eventueel fout doet en vooral: waar zou iets wat je constateert door kunnen komen en welke gevolgen heeft het. Jammer, ik had meer verwacht qua kwaliteit van deze opleiding. Uit de geluiden van mijn medecursisten blijkt dat ik er niet als enige zo over denk, iedereen is behoorlijk kritisch. De hele manier van de RvB komt behoorlijk amateuristisch over, terwijl dit toch de instantie zou moeten zijn die het weet en dit in de vingers heeft. Kortom, na een half jaartje les ben ik niet heeeeel positief over het niveau van deze opleiding. Voorals nog het ik een beetje 'we doen maar wat' gevoel. Jammer.

Vandaag heb ik een Jack Russel Terrier, een Mechelse Herder, een Pyrenese Berghond en als huiswerkopdracht een Cairn Terrier geprobeerd te beoordelen. Lekker verschillend allemaal :-)

Fotos


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw