Zoeken
  • Marjolein Flobbe

Schapendrijven


Vandaag waren we al vroeg present in Nieuw Balinge voor de aanlegtest Schapendrijven. Heerlijk weer, lekker in de zon zitten en genieten van wat de doezen doen. Tot onze grote verbazing eigenlijk (de verwachtingen waren laag) bleek bijna iedere Schapendoes ontzettend geïnteresseerd in de schapen en ging ‘zomaar’ aan het werk. Elmo ook . Ik had er rekening mee gehouden dat hij zou gaan blaffen en ze op zou jagen “weg met die dingen” maar dat deed hij helemaal niet. In heb begin wel veel blaffen, maar hij ging keurig aan het drijven. Je moest zelf voor de schapen gaan staan, onder begeleiding van Monique. Je liep achteruit en liet de schapen met je mee lopen. De hond moest tegenover je staan, achter de schapen. Nog een hele kunst om de achteruit lopend de schapen voor te blijven, als die eenmaal op stoom zijn lopen ze gewoon door en als je niet uitkijkt, over je heen. Met een lange zweep, die alleen als aanwijsstok gebruikt wordt, hield je de hond achter de schapen als hij probeerde om ze heen te gaan. Het ging prima bij Elmo, hij vond het heel leuk en ik ook. Raqui heeft het ook geprobeerd maar die keek alleen maar naar mij en negeerde de schapen compleet. Naast Raqui deed alleen Jorrit het eigenlijk ook niet, verder hadden alle Schapendoezen best talent. De een rent rondjes om de kudde om ze vooral bij elkaar te houden en de andere gaat er netjes achter. Het was nu eigenlijk alleen nog maar belangrijk dat de honden überhaupt interesse hadden in de schapen, verder konden ze nog niet zoveel goed of fout doen. Erg leuk om de instincten wakker te zien worden en ook de verschillende stijlen (hoeden, drijven) te zien. Gelukkig waren er best een aantal mensen enthousiast en komt er nu een ‘echte’ cursus. Elmo en ik gaan zeker mee doen!

2014-09-21 10.24.51.jpg
2014-09-21 10.25.06.jpg
2014-09-21 10.25.11.jpg
2014-09-21 10.25.13.jpg
2014-09-21 14.22.38.jpg
2014-09-21 14.27.43.jpg


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw