Zoeken
  • Marjolein Flobbe

Examen! En GESLAAGD


E&B examen

Het is zo ver, na 3 jaar opleidingen eindelijk het examen van die ene die ik eigenlijk 'alleen maar' wilde doen: Exterieur en Bewegingsleer. Maar ja, die had KK1 en KK2 als verplichte vooropleiding... Ik werd om 14.00u in Woudenberg verwacht, met Emma en Ineke. In de ochtend druppelden de berichten al binnen dat de ene na de andere was gezakt, toen werdt het toch wel een beetje spannend. Om half 3 startten we met het keuren van de honden. Iedereen kreeg een Chinese Naakthond en nog een grote hond. Die van mij was een Drentse Patrijs. De tijd ging snel, ik zag alles goed aan de Drent maar moest snel werken om het hele verslag te schrijven. Na een kwartier door naar hond 2, de Chinees dus. Ook die ging goed. Daarna een kwartier pauze en vervolgens een half uur je verslagen bespreken en theorievragen beantwoorden. Mijn examinatoren waren Dick Baars en Erna Uppmeier. Erna begon met de Drent. Ik had veel goed gezien, moest goed uitleggen wat ik van het gangwerk vond en met name van de voorhand tijdens het gaan. De hond had losse ellebogen en zwiepte met z'n voeten. Daarna nam Dick het over met de Naakthond. Ik had daar alleen niet goed opgeschreven dat het bekken erg steil lag. De rest van het verslag klopte wel. Theorievragen gingen over de verschillende fronten die er zijn, ik moet uitleggen wat een Dashonden front is en een Windhondenfront. En ook wat oorzaken van los liggende ellebogen kunnen zijn. Daarna nog het stukje ethiek, wat doe je als keurmeester wel en niet. De social media kwamen hierbij nadrukkelijk aan bod, en wat je zelf in je houding eventueel een aandachtspunt vind in de ring. Ik had een goed gevoel over het gesprek, als ik antwoord gaf kreeg ik meteen het gevoel dat het goed zat. Omdat er niet werd doorgezaagd over m'n keuringen maakte ik daaruit op dat er niet veel fouten in zaten. Er werd ook een aantal keer gezegd 'precies het antwoord dat ik wilde horen'. Na een half uur moest ik even de examenzaal uit, de examinatoren gingen overleggen en ik mocht na 2 minuten weer naar binnen: het oordeel was 'je hebt eigenlijk een heel goed examen afgelegd'. Bij alle verschillende punten die ze beoordelen stond een dikke krul! Dus, ik ben heel erg blij. Doel bereikt, ik ben aspirant-keurmeester :-) Maar eens kijken hoe we verder gaan naar keurmeester, en voor welke rassen dan. Het voelt wel even heel lekker onoverwinnelijk nu. Zonder overdreven te doen ben ik echt trots dat dit gelukt is, in 1x. Vooraf werd gezegd dat er 20% kans was dat je de eerste keer slaagt. En van de hele groep zijn er vandaag ook maar 6 geslaagd, een behoorlijk aantal mensen waarvan ik dacht 'die haalt het wel' is toch gezakt. Eindelijk eens een keer aan de goede kant uitgekomen bij zulke statistieken, ons trackrecord in de familie daarmee is normaal niet zo best ;-) Nu even een paar weken GEEN theorieboeken denk ik! Heerlijk bijkomen, morgen eerst naar de KCM en dan 'gewoon' lekker Doezen kijken zonder de druk het te MOETEN snappen. Zalig.

2014-11-29 18.35.17_edited.png

#eb

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wauw