top of page

Een nieuwe zomer in ons leven:
Simmer 8-6-2015 (Mien Moat Simmer van Elsan's Nust)

Op 8 juni hebben Lola en Joppe (JongeLeu Lola van Elsan's Nust x Bobbe Lycke van de Korte Toren) zeven teefjes en 1 reu gekregen. Ik stond bij Miranda op de lijst voor een reu, en dit enige jongetje wordt van mij! Ik ben heel erg blij met hem en zal hier alles over zijn opgroeien delen.

 

Vader: Bobbe Lycke van de Korte Toren (Joppe)

Moeder: JongeLeu Lola van Elsan's Nust (Lola)

De dekking was op 10 april 2015

Papa Joppe als pup

Foto's van Lidy Onink

Lola als pup

Foto's van Miranda Nijland

En dan maar wachten op de bevalling.... Terwijl ik naar Antwerpen moet voor een werk-conferentie

's Avonds 8-6 komt het bericht dat de eerste teef is geboren. Er volgen nog meer:

 

"Er zijn tussen 18.25 uur en 23.40 uur 7 teven en 1 reu geboren. Opmerkelijk is dat de gewichten variëren tussen de 290 en 310 gram".

 

Na 3 teven kwam Simmer, de enige reu.

Stoetel - Dory

Stoetel - Dory

Paulus - Simmer

Paulus - Simmer

Niezel - Billy

Niezel - Billy

Grumpie - Lobke

Grumpie - Lobke

Giechel - Floor

Giechel - Floor

Dommel - Woezz

Dommel - Woezz

Docje - Lizzy

Docje - Lizzy

Bloosje - Izzy (Roxy)

Bloosje - Izzy (Roxy)

Mien Moat van Elsan's Nust

Mien Moat van Elsan's Nust

Simmer is inmiddels bijna 7 jaar oud en uitgegroeid tot een heerlijke lieve, sociale, vriendelijke hond. Hij is zeer mensgericht, Miranda en Rob noemden hem in 't nest al een moederskindje en dat klopt. Simmer heeft er een hekel aan om zonder 'zijn mensen' te zijn. Het maakt niet uit wat we gaan doen, als hij maar mee mag is alles goed. Hij gedraagt zich overal uitstekend en houdt van autorijden dus meestal kan hij gewoon mee, samen met broer Tukker. Gelukkig wonen we helemaal vrij want als ik een keer weg ga en hij met Tukker & Ozzie thuis moet blijven volgt er wel even een huilbui, die na een paar minuten weer stopt. Hij kan prima uit logeren naar andere mensen als dat eens voorkomt, en geeft dan totaal geen problemen.

 

Simmer is sociaal en vindt alle andere dieren leuk. Spelen met andere honden doet hij ook van tijd tot tijd maar hij is wel rustiger geworden en kan zich prima alleen vermaken. Simmer is redelijk zelfbewust, heeft geen greintje dominatie/agressie in zich, maar wil een andere reu toch meestal wel de baas zijn. Met mijn kater Ozzie is hij dikke vrienden, Met teefjes is hij erg makkelijk. Broer Tukker had maar 1 dag nodig om zijn hart te winnen, Simmer is dol op zijn speelmaatje.  Simmer is een grote verleider, hij haalt alle trucs uit de kast om de ander te overtuigen dat hij superleuk is. Simmer is veruit de sociaalste Schapendoes die ik heb gehad, relaxt en makkelijk in de omgang. Een enorme knuffelbeer die graag op schoot zit en echt om knuffels komt vragen. Als puber heeft hij een tijdje wat 'eetproblemen' gehad, meneer is absoluut geen grote eter en het kostte moeite hem op gewicht te houden. Dik zal deze jongen nooit worden, hij is vrij kieskeurig en kan ook zo wel eens een dagje overslaan. 

 

In 2016 hebben we de nodige shows gelopen en heeft hij met alleen maar Uitmuntende beoordelingen en meer dan de benodigde eerste plaatsen de titel Nederlands Jeugdkampioen behaald op de Dogshow in Bleiswijk. Op de KCM van de Vereniging Nederlandse Schapendoes was hij in 2015 Beste Baby en in 2016 Beste Jeugdreu. Daarna hebben we gewacht tot hij wat was uitgezwaard. Inmiddels is Simmer een paar keer Best of Breed geweest en ook een keer 2e van alle Nederlandse Rassen. Daarmee is hij nu Nederlands Kampioen. In mei 2017 is Simmer geïnventariseerd door de VNS en approved for breeding. Hij is PRA Free 'due to birth'. Z'n ECVO onderzoeken waren prima. Hij heeft officiële uitslagen HD-A en ED 0/0. Fokker Miranda heeft hem op haar dekreu pagina gezet :-) en ook bij de VNS staat hij op de lijst. Simmer heeft in juli 2018 Amai Yula van de Reggedoes gedekt, Er zijn vijf puppen geboren. In maart 2019 zijn Simmer's nesten met Vaya van de Rietveldsche Vaart (5 pups) en Twinflowers Summer Sizzler Az Tobi (4 pups) geboren. In januari 2021 zijn de pups van Dufy YanCo Does van Reurik geboren. Alle pups zijn gezond, er zijn geen problemen geweest bij het opgroeien. Diverse kinderen doen het goed op shows en zijn inmiddels kampioen, zowel in binnen- en buitenland. In 2022 is Simmer voor het eerst opa geworden. Amor Vaya van de Rietveldsche Vaart is inmiddels vader van pups in Duitsland en Ayla van de Rietveldsche Vaart is in Zweden moeder geworden.

 

2018-07-24 14.25.04.png

Simmer & Pip
13-7-2018
(Amai Yula vd Reggedoes)

2018-07-14 20.23.07.jpg
bottom of page