Tjonge wat een inteelt

July 12, 2014

Wat een inteelt zeg. Strakke lijnteelt.... Ontzettend slecht voor het ras. Maar ja alleen het persoonllijke fokkersbelang telt blijkbaar. Alles voor de eigen lijn. Met ook nog eens grotendeels niet gecheckte honden, rechtstreekse nakomelingen (zowel de reuen als de teven) van bewezen lijder aan een erfelijke ziekte. Ik snap het niet hoor, koste wat kost terugfokken op een kampioenshond. Zodra het kan, regeltechnisch omtrent stambomen, wordt het gedaan. Kind x achterkleinkind, kleinkind x kleinkind. Eigenbelang, gemakzucht, geen oog voor de populatie en gezondheid? Er zijn genoeg honden. Waarom bewust kiezen voor zo weinig genetische variatie..... Inteeltdepressie.... ooit van gehoord? Percentages van ver boven de 20 procent inteeltcoefficient, totaal onnodig in deze tijd waar al meerdere combis zijn gefokt onder de 10%. Mn docenten (Schapendoeskeurmeesters!), RVB vertegenwoordigers en medecursisten uit allerlei andere rassen, ook relatief kleine, bij E&B zijn iedere keer weer geschokt als ik hierover vertel. Men begrijpt niks van het fokbeleid van de Schapendoeswereld, totaal geen visie, alleen fokkers die voor eigen lijn gaan. Korte termijn denken. Dom en triest.

Please reload

Featured Posts

Vier pups in Zweden bij Loppan!

March 12, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

May 30, 2019

March 17, 2019

March 10, 2019

March 7, 2019

Please reload

Search By Tags
Please reload

2018 © Marjolein Flobbe

fight cancer logo
KWF logo
  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • LinkedIn App Icon