top of page
kix6.jpg

 Opvang pups die naar het buitenland verhuizen

In Nederland gefokte honden worden soms door buitenlandse liefhebbers gekocht. Normaal gesproken verhuisd een pup op de leeftijd van ongeveer 8 weken van de fokker naar zijn nieuwe eigenaar. Dat mag helaas niet naar alle landen: soms moet de pup verplicht ingeënt en beschermd zijn tegen rabiës voordat hij 'geëxporteerd' mag worden. De rabiës inenting krijgen pups op 12 weken, en deze is dan na 3 weken volledig werkzaam. Dit betekent dat de pup dan pas op de leeftijd van 15 weken kan verhuizen. Maar niet elke fokker kan of wil een pup zo lang aanhouden.

Als het qua timing uit komt, kan een pup eventueel bij mij verblijven gedurende zo’n periode. Voor pups van mijn eigen reuen maken we altijd plaats en genieten we graag een aantal weken van nakomelingen. In andere gevallen  kunnen we altijd overleggen over mogelijkheden.

In basis draait een pup gewoon mee in ons huishouden. Ze socialiseren dan dus met twee intacte Schapendoes reuen en een gecastreerde kater. Ik werk over het algemeen vanuit huis en kan fulltime voor ze zorgen en alvast de start maken naar zindelijk worden. Ze doen verder wat wij ook doen, gaan we ergens naar toe waar de honden mee kunnen dan gaat de pup ook mee. Dagelijkse wandelingen kunnen deels in de honden buggy worden beleefd. Ik ga niet met de pup naar cursus, training is voor de latere eigenaar 😊

Kix - 2021

bottom of page